mindere god


mindere god 1.0

godheid die men in een mythologie een lagere rang toekent tegenover de hoofdgoden

Algemene voorbeelden


Age of Mythology is het nieuwste real-timestrategiespel van de scheppers van de kassuccessen Age of Empires en The Age of Kings […]. U versterkt uw leger met mythologische wezens zoals minotaurussen en cyclopen. U vraagt de goden om vijandelijke steden te verwoesten met meteoren of de troepen van de tegenstander uiteen te jagen met bliksemschichten. U hebt in Age of Mythology de beschikking over meer dan 30 goddelijke machten en 40 mythische eenheden in de vorm van negen unieke hoofdgoden en 27 unieke mindere goden uit de Noorse, Griekse en Egyptische cultuur.

http://www.imac-games.nl/details.php?id=20

mindere god 2.0

iemand die in macht of talent niet de voornaamste plaats bekleedt; iemand die op de tweede plaats komt in macht of talent

Betekenisbetrekking


metafoor
Betrokken betekenissen 1.0 : 2.0

Algemene voorbeelden


De lijsten met verdachte oorlogsmisdadigers die de Amerikanen de voorgaande jaren hadden gehanteerd, en waarop de naam van Milosevic prijkte, verdwenen in de lade. De openbare aanklager van het Internationaal Oorlogstribunaal in Den Haag was zo voorzichtig om dezelfde lijn te volgen en zich te richten op mindere goden. Zoals Karadzic en Mladic, de twee Bosnisch-Servische kopstukken waarmee Milosevic politiek tóch zwaar overhoop lag en die hij wellicht wát graag kwijt is.

De Standaard,

Zoals in Petrarca's humanistenproza gebruikelijk, wemelt het ook in deze Lauweringsrede van verwijzingen naar klassieke auteurs: in de eerste plaats naar de 'favorieten' Cicero en Vergilius, maar daarnaast ook naar mindere goden als Lucanus, Statius en Persius.

NRC,

Met enkele ziftingen van de mindere goden in de eerste rondes werd de rest van de wedstrijd verreden onder gesloten peloton.

http://www.mrtandem.nl/SiteNL/Verslagen2001/Verslag2001-1b.htm,